Hvad er psykomotorik?
Læs om psykomotorik
Generelt
Psykomotorik er en mellemlang videregående uddannelse, der udspringer fra afspændingspædagogik.
Det centrale ved psykomotorikken, er en opfattelse af, at kroppen og psyken hænger uløseligt sammen. Derfor arbejder vi altid med denne sammenhæng i alt hvad vi laver.
Behandling
En behandling kan bestå af:
- Samtale
- Kropsligbehandling
- Øvelser
Den kropslige behandling, vil for nogle opleves som blid, men alligevel meget mærkbar. I behandlingen arbejder vi altid med hele kroppen, da en ubalance et sted, kan påvirke et helt andet sted i kroppen. Ofte arbejder vi med den ene side af kroppen, hvorefter vi har en dialog om hvad du mærkede og oplevede. Efterfølgende behandling af den anden side af kroppen og en dialog om hele behandlingen. Verbalisering (at du sætter ord på hvad du mærker) er en vigtig del af arbejdet, da det er med til at gøre dig mere bevidst om din krop, ressourcer og grænser. Ønsker du en forandring i dit liv, starter det ofte med en bevidstgørelse. Du vil altid have dit tøj på under hele sessionen.
Mennesket i centrum
Fælles for alt psykomotorisk arbejde er, at det enkelte menneske sættes i centrum. Dvs. at jeg arbejder ud fra hvem du er, og hvad du oplever. Sammen arbejder vi med dine ressourcer og muligheder. I et behandlingsforløb vil vi arbejde med at:
- Mærke og lytte til kroppens signaler.
- Reflektere over tanker og følelser, for at kunne handle hensigtsmæssigt ud fra disse.
- Bevidsthed om egne grænser og ressourcer.
Målgruppe
Psykomotorisk terapi er særdeles velegnet til mennesker der oplever, stress, angst eller depression, da terapien både arbejder med de fysiske symptomer gennem kropslig behandling, og de psykiske gennem samtale. Derfor behøver du ikke tilhøre en bestemt kategori for at opsøge en psykomotorisk terapeut. Hvis du ønsker at:
- få mere ro, både på tankerne og kroppen
- Blive mere bevidst om kroppens signaler
- bedre søvn eller overskud
Så vil psykomotorisk terapi være noget for dig.